Andelsjordbruk

Andelsjordbruk – lär känna din mat

Bli andelsägare 2019 – FULLBOKAT

Genom att bli andelsägare på Sipplunda Andelsjordbruk prenumererar du på en andel av säsongens skörd. Första leveransen blir när sparrisen tittar upp och börjar sedan regelbundet från mitten på juli till och med sista oktober. Är säsongen gynnsam erbjuder vi en rotfruktslåda fr.om november. Under den här perioden får du 1 grönsaksleverans i veckan i ca 16 veckor, som du hämtar på gården eller en av våra utlämningsplatser.

Genom andelsjordbruk bildas en nära relation mellan oss som producenter och er som konsumenter. Under säsongen kommer du som konsument, eller medproducent, kunna följa dina grönsaker från sådd till skörd och vid varje leverans får du med ett receptblad samt en rapport från hur det går med odlingarna. Genom en Facebookgrupp för alla andelsägare kan du följa vad vi gör i odlingarna, ställa frågor och ge feedback.

Under året bjuds medproducenterna till gården för att se hur grödorna växer, hjälpa till att skörda och delta i spännande moment i odlingarna.

I ett andelsjordbruk delar vi även på både risker och belöningar under säsong. Detta innebär exempelvis att blir det en bra broccoliskörd, får ni mycket broccoli. Slår däremot kålskörden fel, blir det inga eller färre broccolihuvuden. Men troligtvis blir det då istället mycket rödbetor, morötter, eller någon annan gröda som har trivts och växt bra!

Med andra ord:

  • Dagsfärska, lokala & ekologiskt odlade grönsaker
  • Du vet var & hur grönsakerna är producerade
  • Du bidrar till öppet landskap & levande landsbygd
  • Du har möjlighet att delta & påverka

Andelar & priser

Hel andel, 3-4 personers grönsaksbehov under en vecka                  350kr/veckan                     

Halv andel, 1-2 personers grönsaksbehov under en vecka                250kr/veckan                     

  • Först till kvarn!
  • Betalning sker säsongsvis eller månadsvis
  • Möjlighet till paus under semester

Utlämningsplatser
Grönsakerna kan hämtas på gården samt vid två andra utlämningsställen (bestäms lite utefter vart andelsägarna bor). Nyhet 2019 – beroende på utspridning av medlemmar – utkörning direkt till dörren!

Boka din andel

2019 års andelar är släppta – FULLBOKAT


Mejla till info@sipplunda.se
Ange önskat antal andelar & önskad utlämningsplats. 

 

Mer info om Andelsjordbruk i Sverige