Kurser 2021

Blommor, god mat & lugn miljö

Blomsterkurser med härodlade snittblommor & vegetarisk lunch, i samarbete med Sofia Linderholm

Sedan sommaren 2019 har vi under tre lördagar hållit i kurser i blombinderi och dekorationer. Träffarna är jättehärliga med mycket skratt, god mat & blomster såklart! Därför ser vi fram emot att samla ännu fler blomstertokiga även sommaren 2021 (med viss försiktighet pga. rådande pandemi, of course)!

I år finns det tre heldagskurser att välja mellan, samt möjlighet till att boka halvdagskurser för privata grupper – eftermiddag/kväll eller helg.

Vi är jätteglada att underbara floristen Sofia Linderholm vill komma och hålla i dessa kurser tillsammans med oss på Sipplunda Andelsjordbruk i år igen!

Sofia är florist sedan 14 år tillbaka, arbetar nu delvis som floristlärare och har haft en mängd olika uppdrag – allt från bröllopsbuketter, tävlingar i SM & blommor till självaste Kungen! Men om Sofia själv får välja så är det det vilda & naturliga som kommer först. En kreativ naturnörd som älskar att skapa – odling, målning, keramik och självfallet blommor – hennes esse. Som utbildad beteendevetare är hon ödmjuk och inkännande och vi ser så fram emot att samarbeta med Sofia. För att ta del av hennes fantastiska verk kika in på @florist.sofia på Instagram.

Gemensamt för alla kurser är att det enbart är naturliga material som används – ingen plast, samt dagsfärska ekologiskt odlade snittblommor från gården. Vi vill med dessa kurser lyfta svenska närodlade snittblommor som fått växa i naturliga jordar under naturliga förhållanden utan långa transporter, gifter & stress. För den nyfikne kan ni söka på #slowflowers och läsa mer kring rörelsen – jättespännande!

Heldagskurserna börjar med en vända i odlingarna med en kaffekopp i handen och vi berättar lite om gården och hur vi arbetar. Efter rundvandringen påbörjar vi dagens kreation för att lite senare ta paus för lunch. Lunchen är vegetarisk och tillagad av Jakob på gårdens egna grönsaker samt råvaror från närliggande producenter.

Efter lunch och kaffe fortsätter vi med våra projekt och avslutar med lite vernissage och fotografering av era fina verk!

Halvdagskurserna börjar också med en kopp kaffe o en liten tur i odlingarna. Därefter är det dags att ge sig an dagens utmaning. Fika gör vi under tiden vi arbetar och självklart får ni med er era fina alster hem!

Kurstillfällen

17/7 10.00–15 Blomstermeditation – Under denna kurs varvar vi ner och stressar av. För att landa börjar Sofia med en kort övning för att sedan gå vidare till dagens projekt. Vi introduceras till blommornas värld och binder varsin bukett. Därefter jobbar vi med medveten närvaro genom att ta del av- och uppskatta varje blommas enskilda beståndsdelar. Sofia går igenom en spännande teknik som kräver tålamod & omsorg och som resulterar i en fantastisk bordsdekoration!
Kursavgift: 1250kr Inkl. allt material, kaffe, vegetarisk lunch & sötsak.

14/8 10.00–15 Bind din egna bukett – spiralteknik

Denna sensommarlördag jobbar vi med en fantastisk kombination av blommor och grönt som står skördeklara i landen – kan nästan lova drömmiga dahlior så här i mitten på augusti! Vi använder oss av naturliga material vi finner i odlingar och naturen runt om. Vi binder två olika buketter och lär oss mer om hur vi ska tänka kring snittblommor, sammansättning, tips & trix för att din bukett ska stå sig vacker länge!

Kursavgift: 1250kr Inkl. allt material, kaffe, vegetarisk lunch & sötsak.

11/9 10-15  Bind en krans 
Nu går sommaren mot sitt slut och vi börjar boa in oss. Denna lördag binder vi kransar – antingen en fantastisk bordskrans eller så skapar vi dörrkransar med det naturen bjuder på tillsammans med torkade blommor från odlingen. Vi binder varsin bukett och njuter av sensommarens palett samt god mat från de skördemogna odlingarna!
Kursavgift:  1250kr Inkl. allt material, kaffe, vegetarisk lunch & sötsak.

Halvdagskurser – enskilda grupper

För den som vill boka in en kurs för det slutna sällskapet erbjuder vi halvdagskurser – ex. kl.9-12 eller 14-17 på helger eller 17-20 vardagskvällar.

Här kan man ge önskemål på tema så bakar vi ihop något som passar – ex. bukett, krans, bordsdekoration mfl. Under kursen serverar vi matig fika och sötsak.

Kursavgift: 750kr Inkl. allt material, matig fika & kaffe samt sötsak. Minimum 6 personer.

Inför kurstillfället finns möjlighet att förbeställa grönsakskassar:
Liten familj (1-2pers) 250kr/kassen, större familj (3-4pers) 350k
r

Vid solsken och värme står vi ute under ett parasoll och om det skulle vara ruskväder står vi i det stora tomatväxthuset. Dock råder – oömma kläder -efter väder!

För anmälan mejla info@sipplunda.se

Info angående rådande läge i samhället pga Covid-19 – vi följer myndigheternas rekommendationer och utökar våra städrutiner. Kurstillfällena kan komma att ställas in pga. förändrade rekommendationer. Detta gör vi:

  • Max 6 deltagare per kurstillfälle (om rekommendationerna förändras är maxantalet 10 deltagare)
  • Vi städar utedass, tvättstation samt handtag/räcken regelbundet samt spritar med desinfektionsmedel.
  • Tillhandahåller handsprit & engångshanddukar vid toalettbesök
  • Erbjuder gott om utrymme & möjlighet att hålla avstånd
  • Tillåter avbokningar med full återbetalning fram till 2 dagar innan kurstillfället. Avbokningar som sker inom 48 timmar från kursdagen återbetalas i form av presentkort hos Sipplunda Andelsjordbruk.

Vad vi ber er göra:

  • Stanna hemma om ni inte är helt friska!
  • Håll avstånd
  • Tvätta händerna enligt rekommendationerna

NU TAR VI HAND OM VARANDRA OCH SER VI FRAM EMOT EN BLOMSTRANDE SOMMAR!