Kurser 2019

Blomsterkurser med härodlade snittblommor & vegetarisk lunch, i samarbete med Sofia Linderholm

Sommaren 2019 kommer vi under tre lördagar hålla kurser i blombinderi och dekorationer! Träffarna kommer gå i tre olika teman och hållas av floristen Sofia Linderholm tillsammans med oss på Sipplunda Andelsjordbruk.

Sofia är florist sedan 17 år tillbaka och har haft en mängd olika uppdrag – allt från bröllopsbuketter, tävlingar i SM & blommor till självaste Kungen! Men om Sofia själv får välja så är det det vilda & naturliga som kommer före. En kreativ naturnörd som älskar att skapa – odling, målning, keramik och självfallet blommor – hennes esse. Som utbildad beteendevetare är hon ödmjuk och inkännande och vi ser så fram emot att samarbeta med Sofia. För att ta del av hennes fantastiska verk kika in på @shapesbysofia på Instagram.

Gemensamt för alla kurser är att det enbart är naturliga material som används samt dagsfärska ekologiskt odlade snittblommor från gården. Vi vill med dessa kurser lyfta svenska närodlade snittblommor som fått växa i naturliga jordar under naturliga förhållanden utan långa transporter, gifter & stress. För den nyfikne kan ni söka på #slowflowers och läsa mer kring rörelsen – jättespännande!

Kursdagen börjar med en vända i odlingarna med en kaffekopp i handen och vi berättar lite om gården och hur vi arbetar. Efter rundvandringen påbörjar vi dagens kreation för att lite senare ta paus för lunch. Lunchen är vegetarisk och tillagad av Jakob på gårdens egna grönsaker samt råvaror från närliggande producenter.

Efter lunchen fortsätter vi med våra projekt och avslutar med fika innan ni får ta hem era verk!

Kurstillfällen

@shapesbysofia

13/7 9.30–15 Blomstermeditation – Under denna kurs varvar vi ner och stressar av. För att landa börjar Sofia med en kort övning för att sedan gå vidare till dagens projekt. Vi introduceras till blommornas värld och binder varsin bukett. Därefter jobbar vi med medveten närvaro genom att ta del av- och uppskatta varje blommas enskilda beståndsdelar. Sofia går igenom en spännande teknik som kräver tålamod & omsorg och som resulterar i en fantastisk bordsdekoration!

24/8 9.30–15 Återbruksbinderi –
Denna lördag arbetar vi kring hållbarhet och med återbrukat material tillsammans med alla fantastiska högsommarblommor. Vi använder krukor, skålar, vaser som vi fyndat på loppis eller om en har något hemma som en vill använda är det bara att ta med sig. Kursdagen börjar med att vi binder buketter för att senare övergå till våra loppisfynd. Under dagen går Sofia igenom hur en tar hand om sina blommor för att de ska hålla länge och hur en kan använda sig av vilda växter i sina blomsterkonstellationer. Vi lyfter vikten av att handla lokalt samt äta & dekorera efter säsong för att minska våra fotavtryck på jorden. Med er hem följer en bordsdekoration samt bukett.

@shapesbysofia

14/9 9.30–15 Kreationer i skördetid – I september tar de varma färgerna över och sensommaren är här. Denna lördag jobbar vi med en kombination av blommor och grönsaker som står skördeklara i landen. Vi använder oss av naturliga material vi finner i odlingar och naturen runt om. Vi binder en härlig bukett samt provar på en spännande bordsdekoration direkt i en pumpa eller zucchini!

Kursavgift: 850kr Inkl. allt material, kaffe, vegetarisk lunch & fika.

Inför kurstillfället finns möjlighet att förbeställa grönsakskassar:
Liten familj (1-2pers) 250kr/kassen, större familj (3-4pers) 350k
r

Vid solsken och värme står vi ute under ett parasoll och om det skulle vara ruskväder står vi i det stora tomatväxthuset. Dock råder – oömma kläder -efter väder!

För anmälan mejla info@sipplunda.se

Anmälan är bindande men går att överlåtas vid ev. hinder.