Snittblommor

Snittblommor i säsong

Utöver ätbart odlar vi även blomster på gården! Precis lika giftfritt och naturligt som vi valt att odla våra grönsaker väljer vi även att odla våra blommor. Vi har sedan dag ett odlat en hel del blomster för våra bin, pollinering och nyttodjur men har sedan 2019 valt att odla även för snitt. Vi vill vara med och lyfta svenska närodlade snittblommor i säsong som fått växa i naturliga jordar under naturliga förhållanden utan långa transporter, gifter & stress. För den nyfikne kan ni söka på #slowflowers och läsa mer om rörelsen – jättespännande!

Vi väljer snittblommor efter blomningstid, färg, form och hållbarhet. Vi försöker i möjligaste mån köpa ekologiska frön – men det är ännu svårt att få tag på i handeln så vi försöker ta något nytt frö per år (då detta är ytterligare en vetenskap!) Vi köper inte F1:or alls, även om dessa är många och vackra inom blomstervärlden – varför kan ni läsa här.

Till säsongen 2021 odlar vi vårlök – narcisser, tulpaner mm.till försäljning i början på maj för att senare i sommar övergå till ett hav av blommor! Buketter finns att köpa hos Flora – vår blomsterholk vid Viby Kyrka (Norra parkeringen), öppettider varierar under säsong men är allt som oftast öppet fredag-söndag, se sociala media för uppdateringar kring öppettider. Blommor finns även att inhandla på REKO samt vissa utvalda butiker i Örebro med omnejd – vilka får ni snart veta!

Vill du beställa en bukett eller annat arrangemang – privat eller företag? Är du florist och vill ha närodlade, giftfria blommor? Är ni ett kompisgäng eller kollegor som vill ha blomster- afterwork i odlingarna?

Hör av er så ordnar vi något fint ihop!

Ps. Vi är även medlemmar i fantastiskt vackra föreningen Snittblomsodlare i Sverige – håll utkik efter #slowflowerssweden #snittblomsodlareisverige